אם אתם מתעניינים בלימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון ו/או שני – הגעתם למקום הנכון. כסטודנט שעשה תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה, אני יודע שמדובר בעניין לא פשוט, מלא בחרדות, בשמועות ומה לא. במיוחד אם המטרה שלכם היא להמשיך לתואר שני (ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בתואר שני במגמה טיפולית).
עוד משהו שגיליתי הוא שרבים הסטודנטים (ואני ביניהם) שנרשמים ללימודי פסיכולוגיה – לא פעם מתוך מטרה להמשיך לתואר שני – מבלי שיש להם באמת מושג מה לומדים בפסיכולוגיה או מהי דרך החתחתים שיש לעבור על מנת להתקבל לתואר שני.
לטובת הסטודנטים בהווה ובעתיד, החלטתי לכתוב את המדריך לסטודנטים לפסיכולוגיה. מדריך בכמה חלקים (שעוד יתעדכן ויתרחב) שישפוך קצת אור על התהליך הזה. לא כדי להרתיע, לא כדי למנוע ממישהו ללכת על זה, אלא פשוט כדי לתת מידע. אני מאמין שכשאנשים יודעים למה לצפות, הם יכולים להגיע ערוכים יותר ולהפיק את המיטב (או במילים אחרות, הייתי שמח אם היה טקסט כזה שהייתי יכול לקרוא לפני כמה שנים כשאני הייתי בתחילת הדרך).
אני מקווה מאוד שתפיקו תועלת מהמדריך. הערות, בקשות ושאלות יתקבלו בברכה. ניתן לפנות דרך התגובות בסוף העמוד ובסוף כל חלק של המדריך, או ליצור איתי קשר דרך עמוד יצירת הקשר.
להלן חלקי המדריך הקיימים עד כה:
אז אתה רוצה להיות פסיכולוג – מדריך לסטודנט
המדריך לפסיכולוג שבדרך 2#: התואר הראשון
המדריך לפסיכולוג שבדרך 3#: ממוצע התואר הראשון
המדריך לפסיכולוג שבדרך 4#: המתאם
המדריך לפסיכולוג שבדרך 5#: הראיון האישי
רלוונטי גם לכלבנות טיפולית
שבוע טוב
המדריך מעולה! החלק השלישי-ממוצע התואר הראשון לא עולה.. עדי.
הי עדי, תודה. תיקנתי את הלינק.
אז אני מבין שאתה לא עומד להמשיך את הבלוג?
הי צור – אני בהחלט רוצה שהבלוג ימשיך להתעדכן, אולם כרגע מתקשה מעט לעמוד בעומס, לצערי.
מחכים להמשך המדריך!
#סטודנטים_צעירים_לפסיכולוגיה_במבוך
אף אחד מהמדריכים לא נפתח אפשר לבדוק את הקישורים? או לשלוח למייל?
היי, הייתי שמחה לשמוע מה עוברים בהתמחות 🙂
אם יש זמן לעבוד…מה לומדים תוך כדי…איפה מתמחים…
תודה רבה! הבלוג מקסים!
שלום נתנאלה – קודם כל תודה רבה, שמח שהבלוג עוזר.
בנוגע להתמחות – זה עסק די מורכב ואני לא בטוח שאפשר לכסות אותו כאן בתגובה.
אבל בגדול:
ההתמחות אורכת ארבע שנים שבמהלכן עובדים בחצי משרה. זה אומר שלושה ימים בשבוע, אבל צריך לקחת בחשבון שיש לא מעט עבודה בבית. עובדים כפסיכולוגים לכל דבר, ומקבלים הדרכה על הטיפולים, סמינרים על טיפול ואבחון ועוד. את ההתמחוות עושים בעיקר במרפאות ציבוריות – של משרד הבריאות או קופות החולים, אבל אפשר לעשות גם התמחות במכונים פרטיים שקיבלו אישור מתאים ממשרד הבריאות.
בעקרון אפשר לעבוד תוך כדי – והאמת היא שדי חייבים, כי השכר מאוד נמוך (כ-2500-3000 לחודש, לעתים יותר – תלוי איפה מתמחים, בותק ועוד), אבל צריך לדעת שהתמחות דורשת מעבר לשעות העבודה בפועל במרפאה לא מעט עבודה מחוץ לשעות במרפאה.
שלום ערן, כל כך הרבה חיפשתי מדריך לסטודנטים לפסיכולוגיה בדיוק כפי שעשית. יוזמה מבורכת אך העמוד לא עולה, "לא מאובטח" איך אוכל להגיע לכל מה שכתבת? ממני סטודנטית לפסיכולוגיה לעתיד שאין דבר שמסקרן אותה יותר.
תודה. יש תקלה כלשהי, אני אנסה לבדוק את זה ולהחזיר את הטקסטים בהקדם.
הדף עודכן! הלינקים אמורים לעבוד. תודה על ההתראה.
היי ערן, הלינק האחרון לחלק של הראיון האישי לא עובד. רשום שהדומיין (?) למכירה.
האם יש דרך אחרת בה אוכל לקרוא את החלק הזה בבלוג?
תודה רבה, מאוד אוהב ומעריך את הבלוג ואת הכתיבה שלך.
יום טוב
תודה בר, הלינק עודכן
היי ערן, מאוד נהניתי מהמדריך. קראתי אותו לפני שהתחלתי את התואר, וגם עכשיו שוב לפני השנה השלישית. כרגע מטריד אותו איך להשיג המלצות – גם טיפולי וגם אקדמאים. אני מעוניין להמשיך מייד לתואר שני, וזה קצת מקשה את העסק. יש לך המלצות? תודה רבה!!
הי מני, תודה רבה. איפה אתה לומד? האם יש לכם התנסות מסודרת בשדה? בדרך כלל דרך זה משיגים המלצות.
הבלוג ממש מעניין, פעם ראשונה שאני נתקל בבלוג מעניין שהכותב שלו משתף מהניסיון שלו וזה ממש חשוב. אני מתלבט בין לימודי עו"ס תואר ראשון ותואר שני לעומת המסלול "החתכתים" של תואר ראשון פסיכולוגיה ומתא"מ ותואר שני והתמחות ובחינות של פסיכולוג מומחה. לראשונה הבנתי בזכות הפוסט שבעצם כדי להיות בתכלס פסיכולוג מומחה פסיכותרפיסט ולפתוח קליניקה בתיאוריה זה 5 שנים לימודים ועוד, ככה שבעצם כל התהליך אם אתה מתקבל להתמחות בלי המתנה של כמה שנים – 9-10 שנים. אז כל הכבוד על הבלוג כי אנשים צריכים להיות מוכנים ולהבין את הקשיים והרמת השקעה ו"זמן" בכדי להיות פסיכולוג קליני מומחה ולא לכל אחד זה מתאים. אני אישית מטופל אחרי "תאונת דרכים קלה" אצל עו"סית פסיכותרפסטית. ויש לה קליניקה שמקבלת לקוחות מהקופות חולים(אחרי תואר שני בתחום). אז נראה לי ש5 שנים הרבה יותר זמן סביר. וחוץ מזה יותר מעניין אותי לעבוד תכלס בקהילה ואת זה אני יכול לעשות ישר אחרי 3 שנים לימודי עו"ס. אז אשמח לדעת מה ההבדל בין פסיכותרפסטית מסוג עו"ס תואר שני שיש לה קליניקה לבין פסיכולוג קליני מומחה שיש לו קליניקה ? אני אשמח לשמוע על ההבדל, חוץ מהשכר פר שעה לטיפול. כי לי הציעו בקופה כמה מטפלים ולא הסתדרתי עם פסיכולוג ובסוף בחרתי בפסיכותרפסטית שהיה חיבור מצויין. תודה.
אלעד – תודה רבה, משמח לשמוע.
בנוגע לשאלה שלך, הדבר שהכי חשוב להבין הוא שאם הולכים לטיפול, הולכים למישהו שיש לו מקצוע מוסדר ורכש השכלה מתאימה בתחום. המילה "פסיכותרפיסט" היא מילה חסרת תוכן ומשמעות, בסופו של דבר, כי כל אחד – כולל אתה ברגע זה ממש – יכול להכריז על עצמו שהוא פסיכותרפיסט ולפתוח קליניקה ולגבות כמה שבא לו לשעה. ובעוד שיש אנשים מוכשרים שיוכלו לעשות את זה אינטואיטיבית (נניח), יש המון שלא, ועלולים לגרום לנזק. לכן יש חשיבות עצומה למסלול הכשרה רציני ומקובל.
בהקשר כזה, גם פסיכולוג קליני וגם עו"ס עם תואר שני עברו הכשרה מסודרת ורצינית, עם הדרכות וכל מה שצריך. ההבדל העיקרי הוא אורך ההכשרה. בעוד שהעו"ס יכול להתחיל (לבד) אחרי התואר השני, הפסיכולוג נדרש להמשך הכשרה במהלך ההתחמחות (וזו הכשרה סופר משמעותית). רוב העו"סים פשוט ממשיכים לרכוש את ההכשרה הזו בעצמם דרך התנדבויות או עבודות במסגרות שמעניקות הדרכה.
אהלן ערן, קודם כל תודה על הפירוט הרחב :-).
אני סטודנט בשנה ב' לפסיכולוגיה באוני' חיפה (מסלול חד חוגי) בנוסף, אני משמש עוזר מחקר במעבדה לפסיכופתולוגיה התפתחותית. השאיפה שלי היא להמשיך לתואר מתקדם והתמחות במסלול קליני-ילד. רציתי לשאול לגבי הרקע המעשי: אני מכיר שיש לנו התנסות בשדה בשנה שלישית. מתוך ניסיונך האישי האם אתה מכיר אופציה כזאת שאוכל כבר לעבוד במשרת סטודנט במקומות שיעניקו לי את ההתנסות המעשית-טיפולית, תמורת שכר והמלצה? (אני סטודנט עצמאי לכן משיקולים כלכליים איני יכול רק להתנדב תמורתה).
תודה מראש,
עידו
הי עידו. למטב ידיעתי אי אפשר לעשות את זה בתשלום, זה נגד התקנות. אבל יש מצב שאני טועה. אני כבר מזמן לא בקיא בכל מיני שינויים שאולי נערכו. ממליץ לך להכנס לקבוצת סטודנטים לפסיכולוגיה בתואר שני בפייסבוק ולשאול שם.
היי קודם כל תודה על הבלוג המעשיר והמרגיע,
נמצאת כרגע בשנה שנייה בלימודי התואר הראשון ומעוניינת להמשיך לפסיכולוגיה קלינית.
משום מה המדריך החמישי של הראיון האישי לא נפתח, כותב דף לא מאובטח
תודה!
הי נטלי, תודה. נסי שוב, זה נראה בסדר.
לצערי עדיין לא נפתח
היי,
תודה רבה על הבלוג, ממש עזרת לי.
אשמח אם תוכל לנסות לסדר את המדריך של הראיון האישי
בוקר טוב, החלק של הראיון אישי לא נפתח
תודה רבה על הסדרה!
צריך לתקן את הלינק האחרון
היי ערן, תודה רבה על הבלוג המעניין! תרמת לי רבות.
אני כרגע בשנה ב' ורוצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה. לצערי שמעתי שמועות על קשיים רבים למצוא מקומות התמחות חלאחר התואר השני על מנת להפוך לפסיכולוג מומחה. האם זה נכון? והאם ניתן לשלב עבודה יחד עם המסלול המפרך של הפיכה לפסיכולוג? אשמח לקצת אינפורמציה על מה שצפוי לי הלאה. התחלתי את הלימודים יחסית בגיל מאוחר ואסיים את התואר הראשון בגיל 32 ולכן חשוב לי לדעת האם הגשמת החלום אפשרית לנוכח המציאות.
הי דנה. באופן כללי, על מנת למצוא מקום התמחות את צריכה להכנס לרשימת המתנה למלגה של משרד הבריאות, ואז כשמגיע תורך את מגישה מועמדות לכמה מקומות. התהליך שונה מאז התקופה שאני עשיתי את זה, כך שאני פחות מיודע על איך זה היום. ממליץ לך לברר בקבוצות של סטודנטים בפייסבוק, למשל. בכל מקרה, לגבי עבודה, ניתן לשלב עבודה ולמעשה אני לא רואה איך אפשר לעשות את זה בלי לשלב עבודה (אלא אם יש כסף מהבית) כי השכר מההתמחות נמוך.
היי ערן,
אני לומדת בפתוחה ובדיוק בתהליכי סגירת תואר (עושה שתי עבודות סמינריוניות).
מכיוון שהממוצע הנדרש לקלינית הוא-90 ואני במרחק של כמה נקודות, תהיתי עד כמה זה קריטי להגיע לסף הזה בהינתן שאוציא ציון סביר בבחינת מתא"ם?
כמו כן, שקלתי ללמוד תואר מתקדם בחו"ל. האם יש איזה אתר/מדריך/מקור מידע שתוכל להמליץ עליו לקבל מידע?
מאיה – מצטער שלא הגבתי קודם לכן. אני לא יודע לגבי לימודים בחו"ל. ממליץ שתנסי בקבוצת סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה בפייסבוק.